Handicapridning


Vi tilbyder handicapridning for både fysisk og psykisk handicappede, børn og voksne på alle niveauer.

Vi råder over lift og rampe; der er en rytterstue med udsigt til ridehuset, hvor der er mulighed for at få varmen og en kop varmt.

Vi har flere pålidelige og veltrænede heste og ponyer.

Vi bor i naturskønne omgivelser, der gør det muligt at undervisningen om sommeren kan foregå i skoven eller på vores indhegnede ridebane.

Om vinteren er vi inde i vores lyse ridehal.

Vi tilbyder et alternativ til ride-fysioterapi – almindelig handicapridning uden fysioterapi (dvs. ingen dækning af sygesikringen)

Hver rytter får en individuel vurdering i samråd med hjælper/forældre og rideinstruktør, så der bliver en handlingsplan – et mål for træningen.

Hvad er handicapridning

Det er en unik form for fysisk træning på heste, med special uddannet ride-instruktør.

Hesten er et fantastisk dyr til denne form for træning. Den har 3-dimensionel bevægelse, som stimulerer de motoriske centre i hjernen.

Det kan være fysisk hårdt at starte til ridning, da det er en stor udfordring for balance og koordination. Dog ser man som regel hurtig en fremgang.

Hesten er et dejligt, loyalt og meget tålmodigt dyr, som er en god ven man også kan dele hemmeligheder med.

Udstyr

Rytter: Når man går til ridning er det ikke nødvendigt at have alt det ”rigtige” rideudstyr. Man kan sagtens ride i joggingbukser eller lignende. (cowboy bukser er ikke rare at ride i pga. syningerne på indersiden)

Som fodtøj er det er vigtigt at det ikke er snørebånd i skoene.

Gummistøvler eller kortestøvler med en lille hæl er at foretrække. Husk altid at klæde jer på efter vejret, da det om vinteren er meget koldt at være til ridning. Vanter er varmt undertøj er et ”vinter-hit”.

Det er muligt at låne ridehjelm af os, dog er det en god ide at købe en selv.

Hjælper

Det er vigtigt at hjælpere/forældre også er klædt ordentligt på, varmt overtøj og gode sko som gerne må blive beskidte.

Heste

Vi råder over specialudstyr til hestene og vi har flere heste der er specielt velegnede til netop dette og vant til at gå med handicappede

Booking af tid

Der er mulighed for at booke tider i tidsrummet 9-17 i alle hverdage. Ring for nærmere aftale om tid og kig forbi. Mulighederne er mange og alt kan lade sig gøre.

For yderligere information, eller ved spørgsmål kontakt Charlotte på tlf.: 24 86 89 05

OBS!!!! Pt. tager vi ikke ”lift-ryttere” med bagrytter ind!