Holdniveauer


Om holdene

For at alle ryttere føler sig tilpas og får det optimale ud af deres undervisning, har vi inddelt vores hold i forskellige niveauer.

Vi har herudover særlige voksentider – klik på holdtider for at se, hvilke dage der er voksenhold. Du kan kontakte os på 22 92 86 42 og høre mere.

Se alle holdtider HER

Holdniveauer 


Prøvetime 

Det koster 150,- pr. prøvetime. Dette beløb skal være betalt før timens start på mobilpay. Man kan max. ride 3 prøvetimer, herefter skal man tage stilling til evt. holdstart. 

Hestene bliver pt. sadlet op så man skal bare møde op 5 minutter før aftalt tid.

Første gang du skal have undervisning, skal du have: 

* Praktisk fodtøj på – ridestøvler, gummistøvler eller andre støvler er det bedste. Sko uden hæl eller med høj hæl og klipklappere, er ikke tilladt. Sko med snørebånd skal helst undgåes.

* Lange bukser: Ridehjelm (du kan i starten låne en af rideskolen). En sikkerhedsvest anbefales. Vi har få veste til udlån.


Begynderhold 

Begynderhold er for de helt nye ryttere. Du har måske behov for en trækker. På dette hold lærer du at styre hesten i skridt og trav samt letridning og at skrifte volte. Det er ikke et must at galopere på begynderhold, men vi afprøver det gerne hvis eqipagen er klar til det. Dette vurderes af ridelæreren.


Mixet – Let øvet 

Som let øvet rytter kan du selv ride trav og letridning, strigle og stort set sadle op uden hjælp. Der er ikke tilknyttet ekstra hjælp til disse hold. Der rides både på række og selvstændigt så rytterne både lærer at side ordentligt og at styre hesten. På dette hold rider vi øvelser som f.eks. slangegange og volter. Vi rider galop – hvor det er muligt med hjælp i longe. Vi øver også stilling på hesten i hjørnerne. Holdet kan være mixet, da de nogle gange består af både voksne og børn.


Øvet 

Øvede ryttere kan 100% selv hente hest til- og fra fold, sadle op og ride skridt, trav og galop uden hjælp. Du kan ride selvstændigt og lave øvelser. Vi træner lidt sværere øvelser som f.eks. schenkelvigning, stilling af hesten til indvendig/udvendige side samt volter i galop og volte tilbage.


Voksen 

På voksenholdene er der ryttere på alle niveauer. Her ryttere fra over 18 år til pensionister. Disse hold rider ofte senere på aftenen.


Enetimer 

Der er mulighed for at ride enetimer hos en ridelærer. Her er der tid til at fokusere på den enkelte rytter, og gå mere i dybden med øvelser.


Generelt

Når man rider rideskole hos os, skal man tilmeldes rideundervisning samt indmeldes i Furesø Rideklub. Du vil modtage indmeldelses blanketter af din ridelærer efter en evt. prøvetime.

I tvivl?

Spørg din ridelærer, hvis du er i tvivl om, hvilket niveau du skal ride på.