Praktiske oplysninger


Opstart august 2021

Kære ryttere og forældre.

Vi håber, at i har haft en dejlig sommer og vi glæder os til at se jer igen fra mandag den 9. august. 

At gå til ridning handler om meget mere end at sidde på ryggen af hesten. Og hen over sommeren har ridelærerne gjort sig en masse tanker om hvordan vi styrker vores rytteres hestekendskab, så de er trygge og får en større del i alle de dejlige oplevelser, man har ved at være sammen med hestene. 

Alt det kan du læse mere om nedenfor.

Priser og tjek af dine oplysninger i klubmodul

Inden vi starter rideskolen op igen, bedes i sikre, at det er den korrekte mailadresse der er noteret i jeres personlige oplysninger i Klubmodul samt at opdatere kortoplysninger såfremt i har fået nyt betalingskort.

Der vil pr. 1. september være en mindre prisstigning på 3% som dækker over de seneste års inflation og prisstigninger på hø, foder og strøelse til hestene, samt på el og vand.

Vi kan se at der stadig er en del ryttere der ikke er medlemmer af FUR. Man SKAL være medlem af rideklubben for at deltage på hold og have part, og efter sommerferien er der risiko for, at man slettes fra sit hold såfremt medlemskabet ikke er betalt. Tilmelding sker samme sted som tilmelding til hold.

Pr. 1. januar 2022, koster medlemskabet af FUR 450,- og betales som et årligt kontingent. Hovedparten af kontingentet går til den obligatoriske betaling til DRF og Distrikt 1 for alle som går til ridning. Vi kan ikke dække disse omkostninger, hvis ikke alle betaler.

Holdridning efter sommerferien

Furesø Rideklub-Stald Königs vision er at sætte øget fokus på viden om heste – og på at øge og styrke vores rytteres hestekendskab, deres viden om pasning af heste og deres velfærd. 

Kort sagt, kan man sige, at vores ryttere skal gå til hest – samtidig med de går til ridning. Ridning bliver sjovere og nemmere, når man kender sin hest og dens signaler både i hallen, på banen og i terrænet – og når man selv kan tage sig af den før og efter timen.

Holdniveauer

Holdniveauerne bliver i denne forbindelse og pr 1. august 2021 omdøbt til niveauer:

Niveau 1 (tidligere begynder)

Niveau 2 (tidligere begynder)

Niveau 3 (tidligere let øvet)

Niveau 4 (tidligere øvet)

Niveau 5 – Voksenhold

Niveau 6 og 7 – Springhold

De tidligere Begynderhold bliver delt op, fordi der pt. er for stor forskel på erfaringen i denne gruppe, og fordi at vi på denne måde kan uddanne rytterne bedre og mere ligeværdigt.

Det er ridelærerne, der på baggrund af rytternes anciennitet og kunnen beslutter hvilket niveau rytteren skal på/skal rykkes til. Efter ferien kommer du på det hold du normalt er tilmeldt, og aftaler derefter med din ridelærer hvilket hold du skal være på fremover.

Definition af læring og indhold på holdniveauer:

Niveau 1 – Tillid og erfaring 

Hvordan færdes man i stald og i ridehus med og uden hest. Hvordan sadler man op? Korrekt påføring og tilretning af eget og hestens udstyr. Hvordan stiger man korrekt op? 

OBS: Efter behov deles holdet op i grupper som skiftes til at modtage teori og ride. 

Niveau 2 – Styring, start og stop

Der øves stadig på læringen fra Niveau 1, men det er grundlæggende på plads så fokus er mere på at kunne styre hesten selvstændigt, og kunne starte og stoppe efter eget ønske.

Niveau 3- Vi øver os på at blive helt selvstændige ryttere

Vi øver os på at sadle op selvstændigt, vi skridter og traver uden hjælper og nogle gange øver vi os på at galoppere (efter ridelærerens vurdering)

Niveau 4- Selvstændig ridning

Rytteren kan selv sadle op, og ride selvstændigt i skridt, trav og galop – både ude og inde.

Niveau 5 – Voksenhold

Niveau 6 og 7 – Springhold

Generelt

Tilmelding til et holdniveau på klubmodul sikrer ikke at man kan ride på et niveau – der skal være godkendelse fra ridelæreren.

Det er vigtigt for os, at der bliver talt pænt til – og om alle i stalden. Dette gælder også hestene, der skal behandles og omtales med respekt.

På tavlen i stalden står hvilken hest den enkelte rytter skal ride til hver ridetime i den relevante måned. Dette kan kun ændres efter ønske fra ridelæreren.

Stævne i sensommeren

Det er skønt at det er igen er muligt at afholde aktiviteter for større forsamlinger og vi er glade for at kunne annoncere, at vi holder stævne den 18. og 19. september 2021. Stævnet vil være for alle, og det vil være muligt for de mindre erfarne ryttere at modtage hjælp, så det bliver en god og sjov oplevelse. Tilmelding vil foregå gennem Klubmodul og det aftales med din ridelærer hvilke klasser du kan ride.

Hvis du eller dine forældre har lyst til at hjælpe til i løbet af stævnet må du meget gerne sende en SMS til Hanky på 42135988. Det kan fx være med at hente kritikker til dressur, være banepersonale til spring eller stå i madboden. Vi tager også meget gerne imod præmier, hvis der er nogle der har lyst til at sponsere noget.

Vi håber også at det i år er muligt at afholde Juleafslutning, i så tilfælde vil det ligger den første søndag i advent, 28. november. 

Vi melder selvfølgelig mere ud, om alle arrangementerne når vi nærmer os.

Ferieplan for 2021-2022

Nedenfor finder du en oversigt over ferier og helligdage for resten af 2021 og hele 2022. Der vil blive mulighed for enetimer både i efterårsferien og mellem jul og nytår – følg med på Klubmodul.

2021

Efterårsferie: lukket fra mandag 18/10 – søndag 24/10

Sidste dag inden jul er tirsdag 21/12

2022

Vi starter op igen mandag 3/1

Vinterferie: fra mandag 14/2 – søndag 20/2. Parter der normalt rider i weekenden kan ride der som kompensation for stævnet

Påske: mandag 11/4- mandag 18/4

1. maj: lukket søndag 

St. Bededagsferie: lukket fredag 13/5 og lørdag 14/5 

Kr. himmelfartsferie: lukket torsdag 26/5 og fredag 27/5

Grundlovsdag og Pinse: lukket søndag 5/6 og mandag 6/6

Sidste dag inden sommerferien er fredag 24/6

Vi starter op efter sommer 2022 – mandag 8/8

Efterårsferie: lukket fra mandag 17/10 – søndag 23/10

Sidste dag inden jul er onsdag 21/12

Med venlig hilsen 

Furesø Rideklub

Kontakt

Se kontaktoplysninger til Rideskolen HER

Sådan opfører man sig i og omkring stalden

Se vores guidelines til både små og store ryttere og deres forældre HER

Hunde er ikke tilladt

Bemærk venligst, at vi har 2 store hunde hvis job det er at passe på vores sted. Det er derfor ikke tilladt at medbringe egne hunde på stedet, med mindre det er efter forudgående aftale med Charlotte.

Sikkerhed

Husk at, når du færdes blandt hestene, at du altid skal have ridehjelm på og korrekt fodtøj.

Vejen til og fra stalden

På disse to kort kan du se de korrekte veje du skal gå når du enten skal fra fra stalden og til ridebanen eller fra stalden og ud på folden.

Sådan går du fra stalden og til ridebanen
Sådan går du fra stalden og til folden